Salina este locul ideal pentru relaxare și pentru tratarea afecţiunilor respiratorii. Este placată cu cristale de sare naturală de cea mai înaltă calitate, adusă  din Munții Himalaya. O asemenea cameră de sare atrage prin puritatea aerului, ea oferind întocmai condițiile de microclimat dintr-o salină naturală.S-a constatat că efectul sării asupra sistemului bronhial este de stimulare a secreției, de eliminare a acesteia, de inhibare a inflamației, reducând iritația producătoare de tuse.

Climatul ultraseptic al salinei, cu un conținut crescut de iod, potasiu, magneziu, calciu, brom și sodiu ajută la prevenirea și tratarea unor afecțiuni care se ameliorează, în general, în orice salină: astm bronșic, infecții respiratorii, bronșită, traheobronșită cronică, rinită, sinuzită, amigdalită cronică, insuficiență respiratorie restrictivă, emfizem pulmonar, alergii epidermice (la praf), oboseală, surmenaj. Salinoterapia reprezintă, pe de o parte, inhalarea pe căile respiratorii a aerosolilor salini, iar pe de altă parte, absorbția acestora prin intermediul pielii.

Absorbția prin inhalare

Aflați în atmosfera respirabilă, aerosolii salini sunt inhalați în mod natural pe ambele căi: nazal și pe gură. Aerosolii salini se depun pe căile respiratorii superioare: cavitatea bucală, cavităţile nazale, faringe sau ajung în organele inferioare ale aparatului respirator: laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare.

Prin absorbția de către aceste organe, aerosolii salini realizează acțiunile de dezinfecție, fluidizare a mucoaselor, eliminarea toxinelor, refacerea elasticității membranelor celulelor, reducerea PH-ului pe ariile organelor de respirație, reducerea și gruparea micro-organismelor iritante, etc. Prin inhalarea acestor aerosoli, căile respiratorii sunt “curăţate” de focarele de infecție (stafilo-streptococice), prezente atât la adulți cât mai ales la copii, focare ce declanșează și întreţin numeroase boli respiratorii. Sarea, prin natura sa, este o substanță bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, în multe cazuri comportându-se ca un dezinfectant.

Absorbția prin piele

Pielea este al doilea organ de respirație al corpului uman. Prin intermediul pielii are loc un schimb permanent cu mediul, constând în oxigen, apă, minerale, căldură, etc. Persoanele din salină intră în contact prin intermediul pielii cu atmosfera încărcată cu aerosoli salini. Aceștia sunt absorbiţi la nivelul pielii expuse.

Regulament Salină

Accesul se face pe baza brăţării care face dovada plăţii contravalorii serviciului

Este interzis:

  • Accesul cu încălţăminte.

  • Accesul fără prosop.

  • Accesul cu costumul de baie ud sau în ţinută de stradă.

  • Accesul la tabloul interior.

  • Consumul de alimente, băuturi, ţigări sau stupefiante.

  • Expunerea nud.

Recomandări:

  • Folosiţi duşul după ce ieşiţi din saună, baia de aburi, salină şi înainte de a intra în bazine.

    PRETURI AQUALAND