Scapi de stres

 Pe măsură ce temperatura pielii creşte, aceasta permite eliminarea hormonilor ce cauzează stresul, fapt ce duce la scăderea cantităţii acestora în corp. De asemenea, căldura din saună vă relaxează muşchii iar dumneavoastră vă veţi simţi mult mai calm.

Elimini toxinele

Datorită temperaturii ridicate, transpiraţi mai mult. Transpiraţia este folosită de organismul nostru pentru a elimina toxinele prin piele. Iar pentru că pielea este cea mai mare “componentă” a trupului nostru, aceasta este şi cea mai rapidă modalitate de a elimina toxinele.

Slăbeşti

Pe măsură ce temperatura corpului creşte, acelaşi lucru se întamplă şi cu ritmul cardiac. Crescând ritmul cardiac, creşte şi cel al metabolismului în acelaşi timp, lucru ce ajută la arderea caloriilor. În plus, prin transpiraţie, se elimină apa reţinută în organism.

Pielea ta va arăta mai bine

Sauna ajută să îţi cureţi pielea în profunzime şi să scapi de toate impurităţile care nu se văd cu ochiul liber prin eliminarea particulelor de praf absorbite de porii noştri, cât şi prin descuamarea celulelor moarte ale pielii care se vor exfolia mult mai uşor. Aburii saunei îţi vor deschide toţi porii şi vor scoate la suprafaţă praful şi microparticulele de mizerie pe care pielea ta le-a absorbit.

Întăreşte sistemul imunitar

Aceasta îţi întăreşte sistemul imunitar iar organismul dumneavoastră va lupta mai uşor împotriva infecţiilor. Sauna are efect de fortifiere a organismului împotriva răcelii, iar temperatura foarte ridicată la care aceasta ne supune organismul are avantajul de a omorî agenţii patogeni (cauzatori ai bolilor transmisibile) deoarece aceştia nu rezistă la temperaturi mai mari de 45 de grade.

Dacă doriţi să vă rasfăţaţi printr-o baie caldă de aburi şi să vă eliberaţi de tot stresul care vă acaparează, baia turcească este locul ideal pentru dumneavoastră. Aburii vă învăluie plăcut şi vă fac să uitaţi de stres şi de griji! Căldura puternică dar plăcută a aburilor este ideală pentru a vă destinde după o zi de muncă. Mușchii încordaţi din cauza stresului se relaxează, gândurile se golesc de preocupările zilnice, norii de abur vă izolează de lumea exterioară. Baia turcească este un adevărat răsfăţ mai ales pentru sănătatea dumnevoastră.

Spre deosebire de sauna normală, baia turcească oferă o atmosferă umedă şi plăcută, fară a fi sufocantă. Temperatura din baia cu aburi ajunge la 30-45 de grade C cu o umiditate de 90-100%. O şedinţă durează aproximativ 40 de minute.

Binefacerile băii turceşti sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, când baia cu aburi era un ritual care se practica în scop igienic, curativ şi social.

Aerul cald-umed are un profund efect relaxant. Destinde musculatura și ajută la rezolvarea blocajelor și contracțiilor (spate și gât). Umiditatea descongestionează mucoasele, iar vaporii elimină celulele moarte, lasând pielea netedă, omogenă şi catifelată. Baia turcească ajută la eliminarea toxinelor din organism prin răcirea și încălzirea controlată a sângelui. Din punct de vedere terapeutic baia de aburi ajută la desfundarea nasului, alină durerile de gât, încălzeşte şi umidifică tractul respirator, relaxează bronhiolele la astmatici.

Afecţiuni respiratorii, răceală şi gripă

O şedinţă săptămânală de saună umedă este suficientă pentru a ţine la distanţă orice fel de gripă sau alte afecţiuni respiratorii. Pentru ca efectul să fie mai intens sunt folosite uleiuri esențiale de mentă sau eucalipt. Aburii calzi pătrund şi curăţă căile respiratorii, detoxifică plămânii, decongestionează sinusurile, ceea ce duce la îmbunătăţirea respiraţiei. De asemenea, datorită vaporilor de mentă sau eucalipt (excelenți pentru imunitate), se pot trata multe dintre afecțiunile respiratorii. În același timp, datorită faptului că temperatura corpului creşte simţitor de mult, căldura puternică acționează similar cu o stare naturală de febră care are rolul de a elimina răceala şi de a crește producția de celule albe din sânge.

Detoxifiere şi curățarea pielii

Băile de aburi dau o stare de bine, de relaxare, dilată porii şi lasă o piele mai frumoasă, mai luminoasă și mai elastică. În acelaşi timp pielea va fi curăţată în profunzime datorită eliminării toxinelor şi a impurităţilor din straturile epidermei. Porii se dilată sub efectul aburilor facilitând respiraţia pielii, impurităţile sunt eliminate, pielea devine netedă şi suplă.

Efect terapeutic

Baia cu aburi vine însoţită de meloterapie, cromoterapie şi aromaterapie, trei factori esenţiali în alungarea stresului, alungarea gândurilor negative şi a pesimismului în timp ce instalează o stare de linişte, optimism şi voie bună.

Regulament Saune

Accesul se face pe baza brăţării care face dovada plăţii contravalorii serviciului.

Este interzis:

 • Accesul fără şlapi (se lasă la intrarea în saună) şi prosop.

 • Accesul cu bijuterii.

 • Accesul în ţinută de stradă.

 • Accesul copiilor sub vârsta de 6 ani; cei între 6 şi 14 ani vor fi însoţiţi de adulţi.

 • Accesul la panoul de reglare a temperaturii din interiorul saunelor.

 • Consumul de mâncare, băuturi, ţigări sau stupefiante.

 • Expunerea nud.

Recomandări:

 • A se consulta personalul medical înainte de utilizare.

 • Folosiţi duşul după ce ieşiţi din saună, baia de aburi, salină şi înainte de a intra în bazine.

 • Nu lăsaţi uşile deschise pentru a se păstra temperatura din interior.

 • Pentru a evita decuplarea siguranţelor vă rugăm să puneţi apă în cantităţi moderate.

  PRETURI AQUALAND